Eläimet

Peikkorinteessä asustaa iso liuta ystävällisiä eläinystäviä.

Lehmämme, lapinlehmä Inari on luonteeltaan lempeä, ekä seurallinen. Laidunnus sujuu sopuisasti niin lampaiden, vuohien, kuin alpakoidenkin kanssa. 

Alpakkapojat Fuju ja Faru ovat muuttaneet luoksemme Kampin tilalta, Kormusta.
Vaalea Fuju on lempeä pusupoika, ja tumma Faru puolestaan vauhdikas vieteri, joka talutuslenkilläkin pomppii välillä, kuin kenguru!
 

Aasitytöt, Harmaa Inez ja valkoinen Sieneke ovat luonamme ylläpitohoidossa.
Ne ovat ystävällisiä, mutta itsepäisiä. Niiden kimakka hiiii-hoooo huuto kaikuu ympäri Peikkorinnettä, kun ruoka-aika lähestyy. 

Poneina meiltä löytyy shetlanninponiruuna Jokke, joka on syntynyt vuonna 2000.
Luonteeltaan ystävällinen ja lempeä, oikea lasten poni.
Minishetlanninponi Womba Beanie on pienestä koostaan huolimatta välillä niin kipakka, että se saattaa näykkästä ihmistä. Beanie on syntynyt vuonna 2011, ja sillä on syntyjään kehityshäiriö nimeltään krumme föl. Häiriön vuoksi sen jalat ovat jääneet osittain kehittymättä. Kaikesta huolimatta Beanie on elänyt täyttä elämää luonamme!
 

Pihapiiristä löytyy myös ylläpitohevonen.

Vuohissa meiltä löytyy vain kääpiövuohia.
Sekä afrikkalaisia kääpiövuohia, että kameruninvuohia, ja näiden risteytyksiä.
Kameruninvuohi on kylmänarka rotu, joten se vaatii talvisin plussan puolella pysyvän asumuksen. Afrikkalaiset kääpiövuohet ovat kylmänkestävämpiä, ja voivatkin asua pihatossa. Luonteeltaan kameruninvuohet ovat afrikkalaisia kääpiövuohia lempeämpiä, sekä erityisen leimautuneita laumaansa. Myös kooltaan ne ovat kevyempiä ja sirompia. Afrikkalaisilta kääpiövuohilta löytyy kaulaltaan nahkaiset lärpäkkeet, hetulat, jotka puutuvat kameruninvuohilta kokonaan.
Vuohillamme on kevät-kesäaikaan kilejä.

Peikkorinteen lampaat ovat ahvenanmaanlampaita, ja ne kaikki ovat erityisen hellydenkipeitä. Niiden luo pääsevät myös vieraat halailu- ja silitysetäisyydelle. Lampaat keritään sekä syksyisin, että keväisin. Vapaa-ajallaan ne viettävät aikansa laitumella. 

Minipossuporukkaamme kuuluu vaihtelevan määrä possuja.
Tällä hetkellä joukosta löytyy myös tumma Pulla-possu, joka on pienenä porsaana ollut mukana Onneli, Anneli ja nukutuskello-elokuvassa.
Minipossut ovat hiukan normaali sikoja pienempiä, mutta niistäkin saattaa kasvaa aikamoisia järkäleitä.

Pihapiiristä löytyy neljä koiraa. Kaksi irlanninsusikoiraa, poika Mölli, sekä tyttö Venni.
Irkut ovat vaihtelevasti mukana pihapiirin touhuissa myös pihan ollessa avoinna.
Molemmat irkut ovat suurisydämmisiä ja rauhallisia. Niiden iso koko saattaa hämätä.
Molemmat ovat vielä pentuiässä, ja harjoittelevat toimimista pihapiirissä.

Pieni, punainen paholainen Niilo ovat päivisin omassa mökissään. Niilo on päätynyt meille asumaan oltuaan ensin hoidossa vaihtelevasti luonamme, useamman vuoden.
Perheen sylikoira, lyhytkarvainen griffon Milli piipahtelee silloin tällöin mukana pihapiirissä myös pihan ollessa auki. 

Kissat Pinokkio ja Puppe ovat joka paikassa samaan aikaan. Tämä on kaksikko, joilta ei virta lopu ikinä!
Pinokkio on rodultaan burma, ja luonteeltaan seurallinen, sekä ihmisiä rakastava. Se haluaa olla aina siellä, missä tapahtuu, ja viihtyy mielellään kainalossa. 
Puppe on navettakissan pentu, joka muutti meille pienenä rääpäleenä, ja sen elämän alku oli hankala. Luonteeltaan se on hieman oikukas, ei viihdy kauaa sylissä.

Kanipoppoosta löytyy vaihtelevasti sekä kääpiörotuja, että jättirotuja. 
Kesäisin kanit asustelevat pihapiirin aitauksessa, mutta talvisin ne muuttavat navetan suojiin, omaan karsinaansa.
 

Kilpikonnamme Aku muutti meille keväällä 2020. Aku on reunuskilpikonna, ja syntynyt vuonna 1998. Seurakseen se sai syksyllä 2020 kreikankilpikonna Iineksen.
Lämpiminä ja aurinkoisina päivinä konnat viihtyvät ulkotarhassaan, jossa ne ovat vieraidenkin nähtävillä. Sateella, sekä viileällä kelillä ne viettävät aikaansa usein sateensuojassa. 
Nämä ovat virkitä ja ilosia kilpikonnia, jolle ruoka maistuu erityisen hyvin. Ruokana heillä on kesäisin luonnosta löytyvä vihreä, sekä muina aikoina erilaiset kasvikset, sekä kuiva heinä. Talvikaudet Aku ja Iines horrostavat viileässä.

Peikkorinteen väen pitää munissa kaiken kirjava kanaparvi, josta löytyy risteytyskanojen lisäksi mm. sinertäviä munia muniva araucana-rotuinen kana.
Parven koko vaihtelee, ja välillä joukosta saatta löytyä myös tipuja. 
Kukkona talossa kiekuu Raineri-niminen herrasmies, joka hoitaa kanojaan suurella sydämellä tarjoillen ruokaa kanoille ihan nokan eteen, ja näyttämällä niille parhaat munintamestat.
Munien kirjo pesässä on valkoisesta vaalean roosan, sekä vihreän kautta ruskeisiin.