Eläimet

Peikkorinteessä asustaa iso liuta ystävällisiä eläinystäviä.

Lehmämme ovat lapinlehmät Inari, sekä Pirkko (pirkolla enemmän mustia täpliä). Ne molemmat ovat luonteeltaan lempeitä, sekä seurallisia. Laidunnus sujuu sopuisasti niin lampaiden, vuohien, kuin alpakoidenkin kanssa. 

Alpakkapojat Fuju ja Faru ovat muuttaneet luoksemme Kampin tilalta, Kormusta.
Vaalea Fuju on lempeä pusupoika, ja tumma Faru puolestaan vauhdikas vieteri, joka talutuslenkilläkin pomppii välillä, kuin kenguru!
Veikeä kaksikko, joka pitää päivisin seuraa myös lempeälle Inari-lehmällemme.

Aasitytöt, Harmaa Inez ja valkoinen Sieneke ovat luonamme ylläpitohoidossa.
Ne ovat ystävällisiä, mutta itsepäisiä. Niiden kimakka hiiii-hoooo huuto kaikuu ympäri Peikkorinnettä, kun ruoka-aika lähestyy. 

Poneina meiltä löytyy shetlanninponiruuna Jokke, joka on syntynyt vuonna 2000.
Luonteeltaan ystävällinen ja lempeä, oikea lasten poni.
Minishetlanninponi Womba Beanie on pienestä koostaan huolimatta välillä niin kipakka, että se saattaa näykkästä ihmistä. Beanie on syntynyt vuonna 2011, ja sillä on syntyjään kehityshäiriö nimeltään krumme föl. Häiriön vuoksi sen jalat ovat jääneet osittain kehittymättä. Kaikesta huolimatta Beanie on elänyt täyttä elämää luonamme!

Kenguru poika Pongo on suomessa asuneiden wallabejen jälkeläinen, joka muutti luoksemme toiselta kotieläinpihalta. Luonteeltaan se on puolivilli, mutta hoitajat pääsevät lähietäisyydelle ruokaa kädestä tarjoamalla.
Wallabit nauttivat ulkoilusta myös talvisin, ja ne kirmaavatkin innoissaan uudessa lumessa!

Vuohissa meiltä löytyy vain kääpiövuohia.
Afrikkalaisia kääpiövuohia on kaksi kuttua, ja loput vuohet ovat kameruninvuohia.
Kameruninvuohi on kylmänarka rotu, joten se vaatii talvisin plussan puolella pysyvän asumuksen. Luonteeltaan kameruninvuohet ovat afrikkalaisia kääpiövuohia lempeämpiä, sekä erityisen leimautuneita laumaansa. Myös kooltaan ne ovat kevyempiä ja sirompia. Vuohillamme on kevät-kesäaikaan kilejä.

Peikkorinteen lampaat ovat ahvenanmaanlampaita, ja ne kaikki ovat erityisen hellydenkipeitä. Niiden luo pääsevät myös vieraat halailu- ja silitysetäisyydelle. Lampaat keritään sekä syksyisin, että keväisin. Vapaa-ajallaan ne viettävät aikansa laitumella.

Myös pieni, mutta pippurinen Ville-pässi löytyy pihapiiristä. Se on rodultaan ouessant, eli kääpiörotuinen lammas.

Minipossuporukkaamme kuuluu vaihtelevan määrä possuja.
Tällä hetkellä joukosta löytyy myös tumma Pulla-possu, joka on pienenä porsaana ollut mukana Onneli, Anneli ja nukutuskello-elokuvassa.
Minipossut ovat hiukan normaali sikoja pienempiä, mutta niistäkin saattaa kasvaa aikamoisia järkäleitä.

Pihapiiristä löytyy neljä koiraa. Kaksi irlanninsusikoiraa, poika Mölli, sekä tyttö Venni.
Irkut ovat vaihtelevasti mukana pihapiirin touhuissa myös pihan ollessa avoinna.
Molemmat irkut ovat suurisydämmisiä ja rauhallisia. Niiden iso koko saattaa hämätä.
Molemmat ovat vielä pentuiässä, ja harjoittelevat toimimista pihapiirissä.

Bordercollie Hemmo, sekä pieni punainen paholainen Niilo ovat päivisin omassa mökissään.

Kissat Pinokkio ja Puppe ovat joka paikassa samaan aikaan. Tämä on kaksikko, joilta ei virta lopu ikinä!
Pinokkio on rodultaan burma, ja luonteeltaan seurallinen, sekä ihmisiä rakastava. Se haluaa olla aina siellä, missä tapahtuu, ja viihtyy mielellään kainalossa. 
Puppe on navettakissan pentu, joka muutti meille pienenä rääpäleenä, ja sen elämän alku oli hankala. Luonteeltaan se on hieman oikukas, ei viihdy kauaa sylissä.

Kanipoppoosta löytyy vaihtelevasti sekä kääpiörotuja, että jättirotuja. 
Kesäisin kanit asustelevat pihapiirin aitauksessa, mutta talvisin ne muuttavat navetan suojiin, omaan karsinaansa.
 

Kilpikonnamme Aku muutti meille keväällä 2020. Aku on reunuskilpikonna, ja syntynyt vuonna 1998.
Lämpiminä ja aurinkoisina päivinä Aku viihtyy ulkotarhassaan, Jossa se on vieraidenkin nähtävillä. Sateella, sekä viileällä kelillä se viettää aikaansa sisätiloissa. Silloin Aku ei valitettavasti ole vieraiden tavattavissa. 
Virkeä ja iloinen konna, jolle ruoka maistuu erityisen hyvin. Ruokana hänellä on kesäisin luonnosta löytyvä vihreä, sekä muina aikoina erilaiset kasvikset, sekä kuiva heinä. Talvikaudet Aku horrostaa viileässä.

Peikkorinteen väen pitää munissa kaiken kirjava kanaparvi, josta löytyy risteytyskanojen lisäksi mm. sinertäviä munia muniva araucana-rotuinen kana.
Parven koko vaihtelee, ja välillä joukosta saatta löytyä myös tipuja. 
Kukkona talossa kiekuu Raineri-niminen herrasmies, joka hoitaa kanojaan suurella sydämellä tarjoillen ruokaa kanoille ihan nokan eteen, ja näyttämällä niille parhaat munintamestat.
Munien kirjo pesässä on valkoisesta vaalean roosan, sekä vihreän kautta ruskeisiin.

Pronssikalkkunaukko Auervaara elelee muutaman akkansa kanssa sopuisaa eloa.
Tämä ukko jaksaa keekoilla ja keimailla päivät pitkät pää komeasti punertaen, sekä sinertäen. Myös koko komea sulkapuku jaksaa pysyä pörheänä kosiotanssia tanssahdellessaan, ja rumpujaan kumistellessa.
Auervaara on hurjasta ulkomuodostaan huolimatta ihmisille kiltti seuralainen.

Riikinkukkoherra Sauli on kasvattanut jälleen talven aikana upean laahuksen, loppukesästä tippuneen tilalle. Tämä jokavuotinen rutiini vaatii talvella vahvaa ruokaa, että laahuksesta kehittyy kevääksi pitkä, sekä tuuhea.
Sauli innostuu välillä kosiotoimissaan leväyttämään upean laahuksensa pystyyn, ja välillä se väristelee sitä sateen ropinaa muistuttavalla äänellä. 

Tulossa kuvia/tietoja: linnut, matelijat, ötökät........

sivuja päivitetään parhaillaan... Kuvia ja tietoja asukkaista tulee koko ajan lisää, minkä vain muilta töiltämme ehdimme.