Eläimet

Peikkorinteessä asustaa iso liuta ystävällisiä eläimiä.

Lehmämme, lapinlehmä Inari on luonteeltaan lempeä, sekä seurallinen. Laidunnus sujuu sopuisasti niin lampaiden, vuohien, kuin alpakoidenkin kanssa. 

Pohjoissuomen karja, eli lapinlehmä on yksi kolmesta suomalaisesta alkuperäisrodusta.
Ne ovat väriltään valkoisia, mustin merkein.

Alpakkapojat Fuju ja Faru ovat muuttaneet luoksemme Kampin tilalta, Kormusta.
Vaalea Fuju on lempeä pusupoika, ja tumma Faru puolestaan vauhdikas vieteri, joka talutuslenkilläkin pomppii välillä, kuin kenguru!
 

Poneina meiltä löytyy shetlanninponiruuna Jokke, joka on syntynyt vuonna 2000.
Luonteeltaan ystävällinen ja lempeä, oikea lasten poni.
Minishetlanninponi Womba Beanie on pienestä koostaan huolimatta välillä niin kipakka, että se saattaa näykkästä ihmistä. Beanie on syntynyt vuonna 2011, ja sillä on syntyjään kehityshäiriö nimeltään krumme föl. Häiriön vuoksi sen jalat ovat jääneet osittain kehittymättä. Kaikesta huolimatta Beanie on elänyt täyttä elämää luonamme!
 

Hevosia pihasta löytyy tällä hetkellä kaksi. Ne molemmat ovat lämminverisiä ravihevosia.

Musta tamma Wasa Thumbelina muutti meille loppukeväästä 2022. Se on ollut pienen raviuransa jälkeen siitostammana, ja saanut yhden varsan. Luonteeltaan "Tamma" on lempeä, sekä rauhallinen.
Luonamme tamma saa elellä leppoisasti, ravikilpailupäiviään vain muistellen. Toki kunnolla kotiuduttuaan, myös rennot kärrylenkit kuulunevat ohjelmaan. 

Ruskea tamma Tresolin on luonamme ylläpidossa, omistajansa opiskeluiden vuoksi. "Tossu" on ratsu.

Peikkorinteen lampaat ovat ahvenanmaanlampaita, sekä risteytyslampaita, ja ne kaikki ovat erityisen hellyydenkipeitä. Lampaiden käyskennellessä vapaana pihapiirissä, on myös viraiden kiva seurustella niiden kanssa. Ne rakastavatkin rapsutuksia, sekä halailuja.
Lampaat keritään sekä syksyisin, että keväisin. Vapaa-ajallaan ne viettävät aikansa laitumella. 

Uuhiemme nimet ovat Hilma, Helmi, Ingrid, sekä Panti.

Vuohissa meiltä löytyy vain kääpiövuohia.
Sekä afrikkalaisia kääpiövuohia, että kameruninvuohia, ja näiden risteytyksiä.
Kameruninvuohi on kylmänarka rotu, joten se vaatii talvisin plussan puolella pysyvän asumuksen. Afrikkalaiset kääpiövuohet ovat kylmänkestävämpiä, ja voivatkin asua pihatossa. Luonteeltaan kameruninvuohet ovat afrikkalaisia kääpiövuohia lempeämpiä, sekä erityisen leimautuneita laumaansa. Myös kooltaan ne ovat kevyempiä ja sirompia. Afrikkalaisilta kääpiövuohilta löytyy kaulaltaan nahkaiset lärpäkkeet, hetulat, jotka puutuvat kameruninvuohilta kokonaan.

Kuttujemme nimet ovat Marike, Ella, sekä Bella.
 

Pihapiiristä löytyy viisi koiraa. Kolme irlanninsusikoiraa, poika Mölli, sekä tytöt Venni ja Elsa.
Irkut ovat vaihtelevasti mukana pihapiirin touhuissa myös pihan ollessa avoinna.
Nämä jättiläiset ovat suurisydämmisiä, sekä rauhallisia. Niiden iso koko saattaa hämätä.

Pieni, punainen paholainen Niilo ovat päivisin omassa mökissään. Niilo on päätynyt meille asumaan oltuaan ensin hoidossa vaihtelevasti luonamme, useamman vuoden.
Perheen sylikoira, lyhytkarvainen griffon Milli piipahtelee silloin tällöin mukana pihapiirissä myös pihan ollessa auki. 

Kissat Pinokkio ja Puppe ovat joka paikassa samaan aikaan. Tämä on kaksikko, joilta ei virta lopu ikinä!
Pinokkio on rodultaan burma, ja luonteeltaan seurallinen, sekä ihmisiä rakastava. Se haluaa olla aina siellä, missä tapahtuu, ja viihtyy mielellään kainalossa. 
Puppe on navettakissan pentu, joka muutti meille pienenä rääpäleenä, ja sen elämän alku oli hankala. Luonteeltaan se on hieman oikukas, eikä viihdy kauaa sylissä.

Kanipoppoosta löytyy vaihtelevasti sekä kääpiörotuja, että jättirotuja. 
Kesäisin kanit asustelevat pihapiirin aitauksessa, mutta talvisin ne muuttavat navetan suojiin, omaan karsinaansa.

Kanityttöjemme nimet ovat Lilli, Alma, Nukke ja Viola.
Uroskani on Tani Tan-kani.
 

Kilpikonnamme Aku muutti meille keväällä 2020. Aku on reunuskilpikonna, ja syntynyt vuonna 1998. Seurakseen se sai syksyllä 2020 kreikankilpikonna Iineksen.
Lämpiminä ja aurinkoisina päivinä konnat viihtyvät ulkotarhassaan, jossa ne ovat vieraidenkin nähtävillä. Sateella, sekä viileällä kelillä ne viettävät aikaansa usein sateensuojassa. 
Nämä ovat virkitä ja iloisia kilpikonnia, jolle ruoka maistuu erityisen hyvin. Ruokana heillä on kesäisin luonnosta löytyvä vihreä, sekä muina aikoina erilaiset kasvikset, sekä kuiva heinä. Talvikaudet Aku ja Iines horrostavat viileässä.

Peikkorinteen väen pitää munissa kaiken kirjava kanaparvi, josta löytyy risteytyskanojen lisäksi mm. jättikochin-rotuisia kanoja.
Parven koko vaihtelee, ja välillä joukosta saattaa löytyä myös tipuja. 
Kukkona talossa kiekuu Raineri-niminen herrasmies, joka hoitaa kanojaan suurella sydämellä tarjoillen ruokaa kanoille ihan nokan eteen, ja näyttämällä niille parhaat munintamestat. 
Myös Rainerin poika Pekka (synt.2021) on vielä toistaiseksi saanut kulkea isänsä jalan jäljissä kanaparven varakukkona.
Kanarouvista löytyy mm. Rakel, Harmo, Piki, Noki, PomoKanaTäti, Luomu, sekä Pape...
Munien kirjo pesässä on valkoisesta vaalean roosan, sekä vihreän kautta ruskeisiin.
Kanat jaloittelevat vapaana pihapiirissä, ja niiden jahtaaminen on ehdottomasti kiellettyä!

Ankkaherra Vili asustelee aurinkoisella rinnetontillaan rouviensa Minin ja Sinin kanssa.
Ankoilla riittää päivisin vaaputtavaa ja läträttävää ympäri tarhaansa. Myös iloinen vaakutus kantautuu pitkin pihapiiriä, niiden jutellessa toisilleen.
Ankkamme ovat risteytysankkoja.