Jaloska

"Hei, olen Peikkorinteen äiti, jonka siveltimistä ja kynistä irtoaa tuotoksia paperille mielikuvien, sekä fiiliksen mukaan." 

 

Kaikenlainen kuvittaminen, piirtäminen, sekä maalaaminen on kuulunut elämääni ihan nuoresta asti. Teini-ikäisenä kuvitin Aamulehden nuorten palstaa useamman vuoden, sekä tein myös tehtäviä tenavanurkkaan. Tämän mahdollisuus avautui, kun lähetin omatoimisesti lehteen piirtämiäni kuvia kokeeksi, ja ne kelpasivatkin sinne! Se oli upea tunne, ja siitä lähti elämän mittainen palava into piirtämiseen, jota olin harrastanut ihan pienestä pitäen. 
Aikuisiällä piirtäminen ja maalaaminen ovat kulkeneet mukana eri elämän vaiheissa. Olen kouluttautunut ammattikoulun kolmivuotiselta pukuompelijalinjalta, jossa vaatteiden suunnittelu, visualisointi, ja lopulta valmistus tuotteeksi olivat hyvää oppia käsillä tekemiseen. Suunnittelu ja ompelu ovat olleet elämässäni mukana nyt jo kaksikymmentä vuotta, vierellään vahvana graafinen ala.

Kuvittaessa sydäntäni lähellä ovat erityisesti eläimet, luonto, sekä joulu. Postikorttien kuvittaminen on mieluisinta maalaamista, mutta ihan yhtä innolla tartun vaikkapa muotokuviin lemmikeistä, tai rakennuksista. Välillä kynästä irtoaa jokin ajankohtainen pilapiirroskin. Myös lastenkirja siintää suunnitelmissani.

 

Työnäytteitäni löydät TÄÄLTÄ. Ja lisää löytyy Facebookista Jaloska-sivuilta.

 

Ethän epäröi kysyä, oli kuvituksesi tarve mitä hyvänsä!

...sillä kynistäni ja pensseleistäni tupsahtaa paperille vaikka mitä.

Kati Jalonen
P.0400-728911
katinkamari@gmail.com

 

 

 

Uutisia