Risteytyskana

Kanat ja Pekka-kukko yöorrelle asettuneina.

Kanalassamme asustelee kaikenkirjava kanalauma, jonka asukkaat ovat kooltaan keskikokoa. 
Kanat munivat vaihtelevasti eri sävyisiä ruskeita, sekä vihreitä munia. Kanoista löytyy takaansa mm. sellaisia rotuja, kuin brahma, faverolle, marans, araucana, maatiainen, jne.
Risteytyskanat ovat sitkeitä, ja terveitä kanoja. Ne innostuvat välillä hautomaan, ja hoitavat poikasensa mallikkaasti muun parven joukossa.
Risteytyskanojemme munat ovat kooltaan hiukan kaupan tehomunia pienempiä. Kanat munivat melko tehokkaasti, noin 5-6munaa/kana viikossa. 

Kaikilla kanoillamme on myös nimet, ja jokainen niistä tunnetaan yksilönä.

Risteytyskanaparven koko vaihtelee, mutta pyörii siinä noin 20:en kanan kieppeillä. Jokainen niistä on nimetty, ja omansalainen persoona. 
Siinä, missä yksi kana hyppää innoissaan miltei ämpäriin asti ruokinta-aikana, niin joku toinen saattaa odotella ruokaa ujosti kauempana. 
Joka päivä kanalassa on meneillään jonkin sortin torikokous, johon osallistuu usein useampikin kana jotakin tiettyä asiaa suureen ääneen kaakatellen.
Kylpeminen, sekä sulkien sukiminen hoidetaan yleensä yksissä tuumin, koko porukan voimalla.


Monenkirjavasta risteytyslaumasta saa parhaimmillaan ihanan värikkäitä munia.

Risteytyskanojen tipuista voi kehittyä hyvin erinäköisiä, ja värisiä nuorikoita, joista kasvaa aikanaan värikkäitäkin munijoita. Niiden yllätyksellisyys on kivaa seurattavaa, sillä jollakulla saattaa tulla kasvaessaan hassu sulkahattu, ja toisella taas sulkajalat.  

Pekka-kukko.
Risteytyskanalaumassa asustelee myös Tyrnäväläinen maatiaiskana Harmo, jolla ikää muutamia vuosia alle 20 vuotta!
Tässä nuoret kanaset iltaorrella. Vasemman kanan nimi EmoKana, oikean Hui. Takaorrella valkoinen kana nimeltään Luomu, joka kuoriutui kaupan luomukananmunkennosta ainokaisena, kun laitoin kennollisen kaupan munia hautomakoneeseen muiden munien joukkoon.
Tässä kiva kananuorikko, nimeltään Twix. Siitä kasvoi lopulta kirjavanruskea kana.